Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Felújított utcák, rendezett közterületek Beleden

Beleden az elmúlt két ciklusban mintegy tucatnyi utcában újították fel a járdákat. Napjainkban készült el a nagyforgalmú, balesetveszélyes Jókai utca járdája is. Jelenleg a Rákóczi utca belvárosi szakaszának korszerűsítése zajlik, amelynek szintén részét képezi a vonatkozó járdaszakasz felújítása.

Beleden már az előző ciklusban elhatározták a városvezetők, hogy a Rákóczi utca belvárosi szakaszán, a jelenlegi árok felett - azt lecsatornázva - parkolókat alakítanak ki – kezdte az interjút Major Jenő. Az akkori elképzelés most válik valósággá. Szerencsés egybeesés, hogy közben elkészült a régóta időszerű úttest felújítás, valamint az úttesttel párhuzamos kerékpárút felújítása is.

Televíziós forgatásunkkal egy időben javában zajlott a Rákóczi utca belvárosi szakaszának korszerűsítési munkálata. Major Jenő szerint a közelmúlt fejlesztéseiből talán ez a munka a leglátványosabb, mivel az új kialakítás jellegében, látványában fogja megváltoztatni az eddigi utcaképet. A felújítás, illetve parkolók kialakítása a parókiától a rendőrségig terjed. Ennek egy részén a Barthodeszky-kastélyig zajlanak most a munkálatok. A teljes szakaszon a terveknek megfelelően 44 parkolóhely kialakítása fog megtörténni. A teljes munkálatokkal június végéig tervezik a befejezést.

Major Jenő a zöldterületekről szólva elmondta, hogy addig célszerű virágültetéssel, parkosítással szépíteni a várost, amíg ezeket a területeket megfelelő színvonalon tudják gondozni. Nincs lehangolóbb látvány, mint egy gazban álló növénybeültetés, vagy akár a nyár közepén elszáradt virágok serege. Egyébként a város területén sok ezer négyzetméter terület rendben tartása a fő feladat ilyenkor.

Játszóterek, sportpályák környéke, a temetők és környéke, közparkok és egyéb területek adják a legtöbb feladatot a városgondnokság csoportjának.
A járdaépítésekre visszatérve Major Jenő elmondta, hogy az említett Jókai utca az idén a harmadik, amelyet felújítanak, a Pacsirta és a Füzes utca egy szakaszát követően. Ezekkel együtt az elmúlt években több utcában újult meg a járda, Vicán az újtelepi és a füzi városrészekben is.
– Természetesen folytatjuk ezt a munkát is, hiszen még vannak hátralévő forgalmas út mellett lévő járdaszakaszok – fogalmazott a polgármester.

Beküldés dátuma: 2024. 04. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek