Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Három kategóriában hirdettek győztest a Csorna legszebb kertje versenyen

A Vilmos Park Kft. idén rendezte meg harmadik alkalommal a Csorna legszebb kertje versenyt. Évről évre egyre többen jelentkeznek a városüzemeltető cég felhívására, ugyanakkor a szervezők arra biztatják a helyieket, hogy mutassák meg bátran a rendezett udvarokat.

Az augusztus végi díjátadón Burus Éva városüzemeltetési koordinátor elmondta, hogy értékes nyereményre számíthatnak a gondozott, sok munkával kialakított kertek tulajdonosai. Az idei esztendő újdonsága, hogy meghirdették a pihenőkertek kategóriát is, hiszen a díszes udvarok a rengeteg munka mellett a lakók szabadidős céljait is szolgálják. Ráadásul két olyan pályázó kertje között kellett volna elsőséget hirdetni, amelynek egyformán meg van a maga varázsa és mindkettő hűen tükrözi a tulajdonos személyiségét, ezért a zsűri úgy látta, akkor igazságos a döntésük, ha most mindegyikük megkapja az első helyezettnek járó elismerést.
A Vilmos Park Kft. munkatársai elsőként Nagy Istvánnét keresték fel. Horváth János Zoltánné szerint a versenyzőkről el lehet mondani, hogy nagy szeretettel gondozzák a házuk környékét. A kertész azt tapasztalta, hogy nagyon szemérmesek az emberek és szeretné, ha a jövőben még többen mutatnák meg kertjeiket. Mivel a Rábaközi Televízió minden évben közvetíti az díjátadókat és ezzel egy időben megmutatja a szebbnél szebb udvarokat, a kertgondozók egymástól is meríthetnének ötleteket.
Gergely Gábor portáján hangos ugatással jelezték a család kutyái: egyetértenek a zsűri döntésével, amely szerint ők kapják a pihenőkert kategória megosztott első helyezését. A sok munkával kialakított udvar elsősorban a lakók pihenését szolgálja – állapította meg a szakértő bizottság.
A kiskert kategória győztese 15 ezer forint értékű vásárlási utalványban részesült. Televíziós felvételünk készítésének időpontjában az első helyezett Igaz-Nagy Alexandra nem tartózkodott otthon, ezért kisfia vehette át az elismerést. Érdeklődésünkre elmondta, hogy ő is részt vett a virágültetésben.
A 2020-as esztendőben Győri Vince és felesége fogadta a bíráló bizottság gratulációját, mert övéké lett a teljes kert kategória első helyezése. A zsűri tagjai mindent rendben találtak a veteményesben, a gyümölcsfák környékén és a virágoskertben egyaránt. A nyugdíjas házaspár megérdemelten vehette át a 25 ezer forint értékű vásárlási utalványt. Bár nem hivatásos parkgondozók, de a növényzet óriási szakmai elhivatottságról és természetszeretetről árulkodik – hangzott a díjátadón.
A televízió által közvetített díjátadón elhangzott: kevés befektetéssel is csodálatos dolgokat lehet létrehozni, csak egy kis fantázia és odafigyelés kell hozzá

Beküldés dátuma: 2020. 09. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés