Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Junior referencia nyelviskola Csornán

Az ELTE Origó junior vizsgahelyére nemcsak a széchenyiseket, hanem a város más intézményeiből, és a környékről is várják a fiatalokat. A csornai Széchenyi iskolában a győri IHH Nyelviskola által felkészített pedagógusok várják az érdeklődőket.

2020 februárjában második alkalommal avattak junior partnerintézményt Csornán. Az ELTE Origó Nyelvi Centruma (ONYC) legutóbb a Széchenyi István Általános Iskolával írt alá együttműködési megállapodást.
– Olyan intézményeket keresünk, vagy olyan iskolák keresnek meg bennünket, amelyek szeretnének a hálózat tagjává válni, mert nagyon fontos számukra a nyelvi képzés – mondta Antoni Györgyi. Az ELTE Origó Nyelvi Centrum (ONYC) ügyvezető igazgatója azt is elárulta, hogy az oktatás jellege a szerződés aláírása után sem fog megváltozni, de szeretnék megmutatni a tanároknak, hogy miként kell felkészíteni a diákokat a sikeres nyelvvizsgára.
Az ELTE ONYC több mint hatvan akkreditált vizsga lebonyolítására alkalmas hazai intézménnyel van kapcsolatban, köztük a győri IHH Nyelviskolával. A junior A2-es viszont olyan nyelvvizsga típus, amelyet máshol is le lehet bonyolítani, akár a csornai intézményben is. A győri IHH gondoskodik a csornai Széchenyiben tanító pedagógusok továbbképzéséről, amelyen elsajátíthatják a nyelvtudás mérési módszertanát.

Az 1985-ben alapított győri IHH az országban elsőként szerezte meg az akkori Rigó utcai nyelvvizsgaközpont akkreditációját, azóta pedig a megújult Origó nyelvi centrummal közösen valósítják meg programjaikat.
– Különböző nyelvvizsga-felkészítő helyszíneket keresünk, többek között az Origó junior nyelvvizsgájára – fogalmazott Nagy Ottó László. Az IHH nyelviskola és felnőttképző intézmény vezetője szerint a diákok azt a technikát sajátítják el, amelyre később az akkreditált vizsgahelyen is számíthatnak. Egyfajta visszajelzés a tanárnak és a diáknak arról, hogy hol tartanak a tanulásban, mi megy könnyebben és mit kellene tovább fejleszteni. Nagy Ottó László hozzátette: a fiatalok oklevelet kapnak a szintmérő vizsga után, ugyanakkor mégsem kell tartaniuk a vizsgaszerű helyzettől. Az Origó és az IHH nem csak a vizsgáztató, hanem a felkészítő tanárok továbbképzését is vállalja.

– Iskolánkban kiemelkedő a nyelvi oktatás, tanulóink már első osztálytól foglalkozhatnak az idegen nyelvvel szakkör keretein belül. Negyediktől kötelező nyelvi órák vannak: normál évfolyamokon heti három órában, a „tehetség csoportokban” pedig heti öt órában sajátítják az angolt és a németet – mondta Burányi Renáta, a csornai Széchenyi iskola intézményvezetője.
Az ELTE Origó Nyelvi Centrum a tíz-tizennégy éves korosztály számára biztosítja a nyelvvizsgát. A junior nyelvvizsga nem akkreditált, hanem szintfelmérést jelent. A junior referencia nyelviskolában nincs sikertelen megmérettetés, vagyis a csornai Széchenyiben vizsgázók valamennyien oklevelet kapnak, ráadásul az ehhez szükséges tudást helyben is meg lehet szerezni. A pedagógusok részt vehetnek az ingyenes továbbképzéseken.

Beküldés dátuma: 2020. 03. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés