Mesés húsoskolbászt kóstolhattak, akik kilátogattak az első alkalommal megrendezett kapuvári Csörge- és kolbászpartira. A szervezők mindenre figyeltek, mert nem engedhették meg maguknak, hogy egyetlen látogató is üres gyomorral távozzon.
A Csörge- és kolbászpari ötlete rég megfogant a főszervező fejében, de néhány hónappal ezelőtt döntötte el, hogy ha már böllérmáj fesztivállal indul Kapuváron a szabadtéri rendezvények szezonja, legalább olyan emlékezetesen záruljon az adott esztendő partisorozata.
Kapui Pál veszkényi nagyanyja 1909-ben házasságkötése révén került Osliba. Többek elmondása szerint nagymamája sütötte a legfinomabb csörgét a környéken. Az asszony némi turpisságot is belevitt a dologba: tudta, hogy mennyi vizet, tejet és házi fűszert érdemes adagolni az ételhez, hogy egyedi legyen.
Az ötletgazda két hónappal ezelőtt találkozott Hámori Györggyel, akinek megemlítette a fesztivál rendezésének tervét. Kapuvár polgármestere hamar áldását adta a kezdeményezésre, így elindulhatott a munka dandárja.
Kapui Pál vallásos ember lévén Szent Antalnak mondott köszönetet a szép napos időjárásért, mely külön megörvendeztette a fesztivál résztvevőit. A Kapuvári Bográcsos Egyesület elnöke nem számított ekkora érdeklődésre, mert általában délután öt körül szokott szivárogni a tömeg, most meg már kettő órakor megtelt a sátor a fesztiválozókkal.
Az első alkalommal megrendezett Kapuvári Csörge- és kolbászpartira tizenegy csapat készítette a harapnivalókat és 12 ezer fogvájóra tűzött „kiflikatona” készült. Feltétnek kínálták a ló-, a szarvas–, valamint a tokaszalonnás kolbászt, melyek nem annyira megszokottak. Néhányan húzták a szájukat a kevésbé ismert alapanyagoktól, de a kóstoló mégis elnyerte a tetszésüket.
Kapui Pál véleménye szerint ha megfelelő mennyiségben fogyasztjuk az ételeket, a zsírosabb kolbász sem árthat meg, sőt a szalonna és a tepertő kifejezetten jó hatással van a szervezetre.
Riportalanyunk köszönetet mondott valamennyi közreműködőnek és segítőnek. – Egyszer kellett szólnom, és azt mondták, támogatják a rendezvényt – mondta Kapui Pál.
Beküldés dátuma: 2017. 10. 27.
A hagyományos mellett igazi ínyenceknek való konyakos és sajtos sült kolbászt kínáltak Kapuváron
Hatodik alkalommal szervezte meg a Kapuvári Bográcsos Egyesület a Csörge és kolbász partit, mely néhány év után olyan népszerű program lett, hogy egyértelművé vált: folytatni kell.
Ünnepi megemlékezés Csornán az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából
Csorna Város Önkormányzatának ünnepi megemlékezése fáklyás felvonulással vette kezdetét a városháza előtti térről.
1956-os ünnepi megemlékezés Kapuváron
A szabadság nagyon nagy dolog. Olyan, mint az egészség, akkor vesszük észre, ha már nincs. Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire, a szabadság és a nemzeti szuverenitás örök értékére, valamint a mártírokra emlékeztek Kapuváron, a Rábaközi Művelődési Központban.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 69. évfordulójára emlékeztek Beleden
Tisztelet azoknak, akik 1956-ban felemelték a szavukat, és tisztelet azoknak is, akik ma is őrzik a szabadság lángját a lelkükben! Vannak napok, amelyek nem múlnak el.
A csornai Arany János EGYMI-ben rendezték meg a Magyar Diáksport Napja 2025-ös kiemelt programját
Az Aktív Iskola Program célja, hogy minél élménydúsabb legyen a mozgás a testnevelés órákon, sőt, ez még a mozgásában korlátozott tanulókra is vonatkozzon.
Új épületszárnnyal bővült az Arany János utcai óvoda Kapuváron
Közel 400 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült Kapuvár Város Önkormányzata.