Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kolbászkóstoló Kapuváron

Mesés húsoskolbászt kóstolhattak, akik kilátogattak az első alkalommal megrendezett kapuvári Csörge- és kolbászpartira. A szervezők mindenre figyeltek, mert nem engedhették meg maguknak, hogy egyetlen látogató is üres gyomorral távozzon.

A Csörge- és kolbászpari ötlete rég megfogant a főszervező fejében, de néhány hónappal ezelőtt döntötte el, hogy ha már böllérmáj fesztivállal indul Kapuváron a szabadtéri rendezvények szezonja, legalább olyan emlékezetesen záruljon az adott esztendő partisorozata.
Kapui Pál veszkényi nagyanyja 1909-ben házasságkötése révén került Osliba. Többek elmondása szerint nagymamája sütötte a legfinomabb csörgét a környéken. Az asszony némi turpisságot is belevitt a dologba: tudta, hogy mennyi vizet, tejet és házi fűszert érdemes adagolni az ételhez, hogy egyedi legyen.
Az ötletgazda két hónappal ezelőtt találkozott Hámori Györggyel, akinek megemlítette a fesztivál rendezésének tervét. Kapuvár polgármestere hamar áldását adta a kezdeményezésre, így elindulhatott a munka dandárja.
Kapui Pál vallásos ember lévén Szent Antalnak mondott köszönetet a szép napos időjárásért, mely külön megörvendeztette a fesztivál résztvevőit. A Kapuvári Bográcsos Egyesület elnöke nem számított ekkora érdeklődésre, mert általában délután öt körül szokott szivárogni a tömeg, most meg már kettő órakor megtelt a sátor a fesztiválozókkal.

Az első alkalommal megrendezett Kapuvári Csörge- és kolbászpartira tizenegy csapat készítette a harapnivalókat és 12 ezer fogvájóra tűzött „kiflikatona” készült. Feltétnek kínálták a ló-, a szarvas–, valamint a tokaszalonnás kolbászt, melyek nem annyira megszokottak. Néhányan húzták a szájukat a kevésbé ismert alapanyagoktól, de a kóstoló mégis elnyerte a tetszésüket.
Kapui Pál véleménye szerint ha megfelelő mennyiségben fogyasztjuk az ételeket, a zsírosabb kolbász sem árthat meg, sőt a szalonna és a tepertő kifejezetten jó hatással van a szervezetre.

Riportalanyunk köszönetet mondott valamennyi közreműködőnek és segítőnek. – Egyszer kellett szólnom, és azt mondták, támogatják a rendezvényt – mondta Kapui Pál.

Beküldés dátuma: 2017. 10. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés