Mesés húsoskolbászt kóstolhattak, akik kilátogattak az első alkalommal megrendezett kapuvári Csörge- és kolbászpartira. A szervezők mindenre figyeltek, mert nem engedhették meg maguknak, hogy egyetlen látogató is üres gyomorral távozzon.
A Csörge- és kolbászpari ötlete rég megfogant a főszervező fejében, de néhány hónappal ezelőtt döntötte el, hogy ha már böllérmáj fesztivállal indul Kapuváron a szabadtéri rendezvények szezonja, legalább olyan emlékezetesen záruljon az adott esztendő partisorozata.
Kapui Pál veszkényi nagyanyja 1909-ben házasságkötése révén került Osliba. Többek elmondása szerint nagymamája sütötte a legfinomabb csörgét a környéken. Az asszony némi turpisságot is belevitt a dologba: tudta, hogy mennyi vizet, tejet és házi fűszert érdemes adagolni az ételhez, hogy egyedi legyen.
Az ötletgazda két hónappal ezelőtt találkozott Hámori Györggyel, akinek megemlítette a fesztivál rendezésének tervét. Kapuvár polgármestere hamar áldását adta a kezdeményezésre, így elindulhatott a munka dandárja.
Kapui Pál vallásos ember lévén Szent Antalnak mondott köszönetet a szép napos időjárásért, mely külön megörvendeztette a fesztivál résztvevőit. A Kapuvári Bográcsos Egyesület elnöke nem számított ekkora érdeklődésre, mert általában délután öt körül szokott szivárogni a tömeg, most meg már kettő órakor megtelt a sátor a fesztiválozókkal.
Az első alkalommal megrendezett Kapuvári Csörge- és kolbászpartira tizenegy csapat készítette a harapnivalókat és 12 ezer fogvájóra tűzött „kiflikatona” készült. Feltétnek kínálták a ló-, a szarvas–, valamint a tokaszalonnás kolbászt, melyek nem annyira megszokottak. Néhányan húzták a szájukat a kevésbé ismert alapanyagoktól, de a kóstoló mégis elnyerte a tetszésüket.
Kapui Pál véleménye szerint ha megfelelő mennyiségben fogyasztjuk az ételeket, a zsírosabb kolbász sem árthat meg, sőt a szalonna és a tepertő kifejezetten jó hatással van a szervezetre.
Riportalanyunk köszönetet mondott valamennyi közreműködőnek és segítőnek. – Egyszer kellett szólnom, és azt mondták, támogatják a rendezvényt – mondta Kapui Pál.
Beküldés dátuma: 2017. 10. 27.Hatodik alkalommal szervezte meg a Kapuvári Bográcsos Egyesület a Csörge és kolbász partit, mely néhány év után olyan népszerű program lett, hogy egyértelművé vált: folytatni kell.
Beleden régóta szokás, hogy nem tartanak ünnepélyes szalagátvágást minden egyes elkészült fejlesztés után, hanem a pünkösdi fesztivál ünnepi perceiben kerítenek sort a beruházások szimbolikus átadására és köszöni meg a város a közreműködők munkáját.
Varga László, a CSSE szakmai igazgatója szerint az utánpótlás korosztállyal foglalkozó szakemberek fő feladata a nevelés és a sportág megszerettetése kell, hogy legyen.
Az elmúlt szombaton végzős diákok járták végig a feldíszített iskolaépületet, majd átadták az intézmény zászlaját a hetedikeseknek.
Többször is beszéltem róla, hogy városunkban szükség van egy ilyen rendezvényre, Beled és a Dél-Rábaköz legnagyobb kulturális és szórakoztató eseményére – mondta Major Jenő polgármester a 20.
A ma emberének történelmi felelőssége, egyben erkölcsi kötelessége, hogy megakadályozza a kommunizmus ismétlődését.