Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Közösségépítés a beledi evangélikus gyülekezetnél

A Beledi Evangélikus Gyülekezettől tíz gyermek vett részt a 2023-as megyei hittanversenyen. A Sopronban megrendezett megméretésen második, harmadik és negyedik helyezést értek el a beledi fiatalok. Ihász Beatrix elmondta, hogy szeretnék megszólítani az ifjúságot, mert nemcsak a rendkívüli alkalmakkor számítanak rájuk, hanem a hétköznapokban is.

A Beledi Evangélikus Gyülekezet csapata évek óta részt vesz a megyei hittanversenyen, és tavaly olyan jól szerepeltek, hogy még a fővárosban tartott országos megméretésen is részt vehettek. Idén március közepén rendezték meg a soproni megyei fordulót, melyen érdekes, de nehéz feladatokat kaptak a résztvevők. Ihász Beatrix szerint a 2023-as mezőny a korábbiaknál is erősebb volt, ezért ha legközelebb jobb helyezést szeretnének elérni, még alaposabb felkészülést igényel a gyerekektől.
– A versenynél talán még fontosabb, hogy a fiatalok nagyon jól érezték magukat. A kezdő áhítat és a versenyfeladatok megoldása után bábelőadást nézhettek meg és fajátékokkal játszhattak. Igazán tartalmas napot töltöttek Sopronban – mondta az evangélikus esperes. A legnagyobb élményt az jelentette számára, amikor az egyik másodikos kislány örvendezve mesélte édesapjának, hogy jövőre is szeretne részt venni a rendezvényen, mert annyira jól érezte magát.
A Beledi Evangélikus Gyülekezet évek óta nagy hangsúlyt helyez a csapatépítésre. A covid idején kénytelenek voltak az online térbe helyezni a találkozókat, de ez a módszer a gyülekezet idősebb tagjaihoz nem áll annyira közel. A személyes összejöveteleken megfogalmazták a közeljövőre vonatkozó elképzeléseiket, legközelebb pedig a konkrét teendőket fogják megbeszélni. Célravezetőbbnek látják, ha a presbiterek és a gyülekezeti tagok közt jobban szét vannak osztva a feladatok. Örülnek, ha a gyerekek hittanra járnak és részt vesznek a versenyeken, nyári táborokon, de szeretnék ha a mindennapokban is aktívabbak lennének és a hittanosok szüleit, a középgeneráció tagjait is szívesen látnák a vasárnapi istentiszteleteken és egyéb gyülekezeti rendezvényen. Az igényfelmérés, mint kulcsfogalom került elő, hogy megismerjék az embereket leginkább foglalkoztató témákat.

Beküldés dátuma: 2023. 04. 05.

Kapcsolódó hírek

További hírek