Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

MSZP-s tartozás a város felé

A KDNP csornai szervezete sajtóközleményt küldött szerkesztőségünknek, melyben leírták, hogy az ellenzéki pártok milyen tartozást halmoztak fel Csorna Város Önkormányzatával szemben. Megkerestük Kocsis Róbert elnököt és megkértük, hogy ismertesse részletesen a sajtóközleményt a televízió nézőivel.

– Köszöntöm a Rábaközi Televízió nézőit. A közelmúltban Egerben robbant a hír, hogy a helyi MSZP közel egymillió forintos tartozást halmozott fel irodahasználati bérleti szerződések ki nem fizetésével. Innen jött az ötletem, hogy megnézem, miképp állnak a politikai pártok e téren Csornán. Így hát közérdekű adatigényléssel fordultam Csorna jegyzőjéhez – mondta Kocsis Róbert. – A kapott válaszon sajnos igen meglepődtem, ugyanis kiderült belőle, hogy Csornán is hasonló a helyzet, mint Egerben. Városunkban például az MSZP több mint 600.000 Ft-tal tartozik, mely komoly összeg. Gondoljunk csak bele, ebből a pénzből játszótereket lehetne felújítani, kisebb járdákat lehetne helyrehozni vagy épp egy szerényebb, de mégis tartalmas városi rendezvényt lehetne szervezni. Azzal, hogy nem fizet az MSZP, nemcsak Csorna Város Önkormányzatának tartozik, hanem minden csornai polgárnak. A szocialisták 2010 előtt eladósították az országot, 2010 után eladósították a saját pártjukat, feltehető a kérdés, hogy az éppen kormányváltásra készülő MSZP hogyan szeretné egy ország, vagy éppen egy kisváros gazdálkodását irányítani, ha a csekély létszámmal bíró helyi szervezetét sem tudja.
Arra szeretnénk kérni a MSZP-t, hogy minél előbb egyenlítse ki a tartozását a csornai embereknek, mert mi nem fogjuk hagyni, hogy ezt a problémát a szőnyeg alá söpörjék és tovább élősködjenek a városon. Most valóban élhet a jelmondatuk: Fizessenek a gazdagok! – fogalmazott a csornai szervezet elnöke.Szerkesztőségünk megkereste a városvezetést is. Major András alpolgármester megerősítette a KDNP elnökének szavait. 

– Kocsis Róbert, a helyi KDNP elnöke valóban közérdekű adatigényléssel fordult önkormányzatunkhoz, melyben sajnos csak megerősíteni tudtuk az általa megfogalmazottakat. Tájékoztattuk, hogy az üggyel kapcsolatban Csorna Város Önkormányzata hivatalos levelekben és telefonon is felszólította az MSZP-t: rendezzék a város felé a tartozásukat, és ha a jövőben nincs szükségük az irodára, akkor adják vissza a kulcsokat, illetve adják vissza az irodát. A kulcsok visszaadására talán a héten sor kerülhet, de a tartozás az önkormányzat felé attól még fennáll. Nyilván Csornán több olyan civil szervezet is működik, amelynek szüksége lenne olyan helyre vagy irodára, ahol intézhetnék ügyeiket, lebonyolíthatnák találkozóikat. Természetesen Csorna Város Önkormányzata nem hagyhatja ennyiben ezt a helyzetet, ezért – egyeztetve az önkormányzat jogi képviselőjével – mindent megteszünk annak érdekében, hogy az ügy rendeződjön és a helyiségbérleti tartozások kiegyenlítésre kerüljenek – nyilatkozta Major András alpolgármester.

Beküldés dátuma: 2017. 06. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés