Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Nyolc héten át közel négyszáz gyermek élvezi a kapuvári Erzsébet-tábort

Naponta száz forintot kérnek a szervezők a kapuvári Erzsébet-tábor résztvevőinek szüleitől. Mit nyújtanak ezért a jelképes összegért? Élményekben gazdag, hétfőtől péntekig tartó tartalmas időtöltést. Ha önhibáján kívül visszamondja egy-egy gyermek a heti turnust, már ott van helyette a következő jelentkező.

A kapuvári Rábaközi Művelődési Központ 2023. július elején indította el az Erzsébet-táborokat és augusztus 25-ig fogadják a gyerekeket, tehát szinte a teljes szünidőben szakszerű felügyeletet és elfoglaltságot biztosítanak a diákoknak. A turnusok nyolc két hónapon át tartanak. Hétről hétre hasonló tematika szerint dolgoznak és minden Erzsébet-tábornak kötelező eleme a heti egy buszos kirándulás. Kedvelt úti célok a győri Xantus János Állatkert, a szombathelyi Kalandváros, az Ugripark Játszóház, a mosonmagyaróvári Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont vagy Pannonhalma látnivalói . – Sok érdekes programot szervezünk a keddi napokra, amikor kirándulunk. A csütörtökök abból a szempontból állandóak, hogy azt a napot szánják a strandolásra, amikor a kapuvári termálfürdőben töltik az idejüket. Hétfő délelőttönként sportfoglalkozásokat tartanak, délután pedig szabad foglalkozás van a diákoknak, amikor társasoznak, moziznak – mondta Henye Zsuzsa.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Mesterségem címere néven indított nyári programsorozatának célja a fiatalok pályaorientációjának elősegítése. – Minden szerdán délelőtt ellátogatunk egy üzembe, ahol bemutatják az ott zajló munkafolyamatokat. Voltunk az az Ambrózia Pékség és Cukrászatban, ahol az alapanyagok gyúrásától a termékek csomagolásáig mindent megnézhettek a gyerekek. A játékos vetélkedőkkel és kvízkérdésekkel még érdekesebben telt a nap. Másik alkalommal a Cserpes Sajtműhelybe látogattunk el – hangsúlyozta az intézményvezető.

Az Erzsébet-tábor pályázata heti 20 ezer forintot biztosít minden táborozónak. A gyermekek teljes ellátást kapnak: a napi négy étkezésen túl tartalmas programokban van részük.

A magas árak miatt ebből a pénzből egyre nehezebb hozni a megszokott színvonalat – jegyezte meg Henye Zsuzsa. Korábban előfordult, hogy Bükfürdőn, Sárváron, vagy Pápán strandoltak, de heti két buszos utat már nem bír el a költségvetés. Kapuváron könnyen megoldották a problémát, hiszen a helyi termálfürdő is kiváló lehetőségeket biztosít a nyaralóknak.
Henye Zsuzsa ezt követően arról beszélt, hogy kik biztosítják a közel ötven fős turnusokban a gyerekek felügyeletét. A Rábaközi Művelődési Központ munkatársainak segítenek a diákmunkára jelentkező fiatalok, ezenkívül sok érettségi előtt álló középiskolás náluk tölti az ötven órás közösségi szolgálatot. Összegezve: az Erzsébet-táborokkal mindenki jól jár. A diákok a szünidőben sem unatkoznak, sőt kifejezetten jól érzik magukat, a szülők pedig nyugodtan rábízzák gyermekeiket a táboroztatókra, mert tudják, hogy csemetéik biztonságban vannak. Hogy mindenki sorra kerüljön, egy gyermek maximum három turnusban vehet részt.

Beküldés dátuma: 2023. 07. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés