Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Pályázott és nyert a beledi evangélikus egyházközség

Ennyi pénz még soha nem adatott meg a beledi evangélikus gyülekezetnek, mint amennyit pályázaton elnyertek az utóbbi időben, illetve remélhetőleg még fognak is a közeljövőben. Ihász Beatrix nagyon örül a pozitív történéseknek, és reméli, hogy a támogatások jó helyre kerülnek.

Az elmúlt év a tervezés ideje volt a beledi evangélikus gyülekezet életében. 2021-ben több alkalommal nyertek a Magyar Falu Program pályázatain, és jelenleg is számítanak a folyamatban lévő projektek pozitív elbírálására. Külön öröm, hogy önrész nélkül biztosítja számukra a forrást, és pláne eredményes, ha még ki is tudják egészíteni valamekkora összeggel.
Már a legelejétől fogva szerettek volna biztosra menni, ezért profi pályázatíró cég és projektmenedzsment segítségét is igénybe vették. Úgy kerestek kivitelezőt a több millió forint értékű támogatásokból megvalósuló beruházásokhoz, hogy „egy lélegzetvétellel” indíthatóak legyenek a projektek. Ihász Beatrix szerint az építőanyagárak állandó emelkedése nem kedvez ugyan a folyamatos munkavégzésnek, de arra törekednek, hogy a műszaki előírásoknak megfelelően történjenek a beruházások.

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma pályázatán elnyerhető támogatásból a templomot szeretnék megújítani. Az épület belső korszerűsítésére15 millió forintot nyertek.
A parókia felújítását már a tavasszal megkezdenék, ezért úgy számolnak, hogy nyár végére használható lesz az épület. Olyan 21 m2-es közösségi teret szeretnének kialakítani, ahol a 21. századnak megfelelő körülmények között fogadhatják a keresztelést vagy temetést bejelentő híveket, a tevékenységük iránt érdeklődőket, illetve vonzó környezetben indíthatják a jegyesoktatást.

Szintén közösségi teret szeretnének létrehozni a volt iskolaépületben, amihez nagyobb összegre lenne szükség. Egyelőre keresik a lehetőségét annak, hogy forrást szerezzenek.
A riportalany szerint jó állapotban van az orgona, de attól függetlenül nagyon ráfér egy komplett felújítás, ezért pályázatot nyújtottak be. Másfél millió forintot nyertek erre a célra.
Az evangélikus esperes nyilatkozatában több kisebb pályázatról is beszélt. A „Tégy a tehetségekért!„ Alapítvány pályázatán nyert 410 ezer forintot hangszerekre költötték.
A Magyar Falu Program pályázata a programok lebonyolításához egy fő rendezvényszervező foglalkoztatását is lehetővé teszi, ami nagy segítséget jelent az evangélikus esperesnek.

– Sok jó és hasznos beruházáson vagyunk túl, valamint vár ránk a közeljövőben. Remélem, hogy az a rengeteg erőfeszítés, amit a célok érdekében kifejtetünk, meghozza az eredményt – fogalmazott Ihász Beatrix, aki bízik abban, hogy sokan lesznek az istentiszteleteken, valamint az egyéb rendezvényeik iránt is többen érdeklődnek. Számtalan olyan ötlet van még a tarsolyukban, ami felpezsdítheti a gyülekezet életét a koronavírus-járvány elmúltával.
A pályázatoknak köszönhetően olyan jó állapotban lesznek az ingatlanaik, hogy az adományokat, céladományokat a lehetőségeknek megfelelően szabadon felhasználhatják a szükséges felújításokra. Mindezek elengedhetetlenül szükségesek a gyülekezet épüléséhez – tette hozzá az esperes.

Beküldés dátuma: 2022. 01. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés