Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Rábapatona számít a pályázatokra

Rábapatona polgármestere szerint a helyiek bevonhatóak a közös munkába, de a továbblépéshez elsősorban a pályázatokra számítanak. A település 2,5 millió forinttal támogatja a civil szervezeteket.

– Még mindig az út elején vagyunk. Megvannak azok a szakaszok, irányok, amelyek mentén el fogunk indulni, és folyamatosan keressük a lehetőségeket. Elsősorban pályázati forrásokra gondolok, a költségvetésünket pedig úgy állítottuk össze, hogy a kisebb-nagyobb beruházásokat meg tudjuk valósítani – nyilatkozta televíziónknak Rábapatona vezetője. Nem szabad figyelmen kívül hagyni a kisebb pályázatokat sem, a jelentősebbeket pedig a nyártól lehet megismerni. Meg fogjuk találni azokat a lehetőségeket, amelyek számunkra fontosak, és ezeket ki is fogjuk használni. Mivel a lakosság és a vállalkozások nem terhelhetőek tovább, különadót nem vezettünk be. Jelenleg kommunális, iparűzési és gépjárműadóból számíthat az önkormányzat rendszeres bevételre. A rábapatonaiak bevonhatóak a közös munkába.
Nagyobb beruházást pályázatok nélkül képtelenség megvalósítani – vallja Molnár–Nagy Béla, ugyanakkor nagyon fontosnak tartja a helyi erőket, az itt élők bevonását a beruházások megvalósításába.
Konkrétan nemrég a sport, illetve a futballegyesület került szóba. Ezen a területen változás várható: tulajdonképpen újjá fog alakulni a rábapatonai sportegyesület. Több civil jelezte, hogy beszállna a patonai fociba, és megpróbálja segíteni az egyesület működését.
– Bízom benne, hogy rövidesen rendeződnek az egyesület körüli dolgok, az önkormányzat pedig meg tudja teremteni a megfelelő infrastruktúrát. Amellett itt van a Bolero Sportegyesület, ráadásul ők most a világbajnokságra készülnek Riminibe. Mivel településünket képviselik, jelentős támogatást kapnak az önkormányzattól – mondta Molnár–Nagy Béla. Hozzátette: Összesen 2,5 millió forinttal tudjuk támogatni a civil szervezeteket.
– Amit megfogalmaztunk a választási kampányban, afelé próbálunk haladni képviselő társaimmal. Olyan dolgokat próbálunk megvalósítani, amelyek a település lakói számára elsődlegesen fontosak lehetnek. Ilyenek például a település belterületi útjainak javítása és parkolók létesítése. Nagy problémát okoz, hogy kevés a parkoló az óvoda és az iskola mellett, ami pedig megvan, fel kellene újítani. Fontos a belvízelvezető árokrendszer kiépítése, illetve azok karbantartása – hangzott a riportban.

A rábapatonai falunapot július 11-én tartják. A rendezvény jó alkalom arra is, hogy megpróbálják erősíteni a lakosságban a besenyő tudatot oly módon, hogy a programokba csempészik a múlt felelevenítését. 2015 szeptember második szombatjára tervezik az egészségnapot, év végén pedig a hagyományos adventi rendezvénnyel készülnek – tudtuk meg a polgármestertől.

Beküldés dátuma: 2015. 05. 27.

Kapcsolódó hírek

  • Átadták a rábapatonai kerékpárutat

    Régen természetes volt, hogy mindenki megtanult bicajozni, egy ideje viszont olyan világban élünk, hogy kétszáz méteres távolságban is autóval viszik a szülők a gyermekeket – fogalmazott Németh Zoltán a rábapatonai kerékpárút ünnepélyes átadóján.

További hírek

Hirdetés