Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Új esetkocsi érkezett a Kapuvári Mentőállomásra

Új eset rohamkocsival gazdagodott a Kapuvári Mentőállomás. Az Országos Mentőszolgálat folytatva a tavasszal megkezdett akciót, június második felében további gépkocsikat adott át használatra. A nyugat-dunántúli régióba három mentőautó került, melyből egy a kapuvári és környékbeli emberek mentésének színvonalát fogja növelni.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a március végén átadott tizennégy új mentőautót követően újabb tizenkilenc korszerű jármű érkezett, melyek az ország mentőállomásain álltak szolgálatba. Az összesen 33 db új mentőjármű mintegy 1,5 milliárd forintos kormányzati forrásból került beszerzésre. Az új mentőautók közül az egyik a Kapuvári Mentőállomás flottájához került.
– Mi minden ilyen fejlesztésnek rendkívül örülünk, hiszen a mentők munkáját nagyon nagyra értékeljük. Ha csak visszatekintünk egy kicsit az elmúlt időszakra, Kapuvár Város Önkormányzata jelentős összeggel járult hozzá az épület felújításához. Azóta is, amikor csak tudjuk, megpróbáljuk támogatni a mentőállomást vagy az alapítványát, gondolva arra, hogy a kapuvári kórházban megszűnt az aktív betegellátás – mondta Hámori György, majd megköszönte a mentők áldozatos munkáját.

Csillag Zoltán, a Soproni Mentőállomás mentőápolója arról beszélt, hogy kapuvári bajtársai – közel 260 ezer kilométert megtéve –, megközelítőleg 3.300 mentőfeladatot láttak el az elmúlt időszakban.
– A lakossági visszajelzés alapján elmondhatjuk, hogy mind szakmailag, mind emberileg nagyon magas színvonalon gyakorolják hivatásukat. Az új esetkocsihoz sok-sok balesetmentes kilométert és minél kevesebb esetfeladatot kívánok – fogalmazott a nyugat-dunántúli régió kommunikációs munkatársa.

Csillag Zoltán a média munkatársai jelenlétébe mutatta meg a nullkilométeres esetkocsit, mely felszereltsége alapján „mozgó intenzív osztálynak” tekinthető. Belgyógyászati problémák, baleseti sérülések ellátására alkalmas, a modern monitor rendszer pedig a beteg valamennyi életfunkcióját képes nyomon követni. Amennyiben a helyzet úgy kívánja, a pácienst infúziós pumpával, váladékszívóval ellátott modern lélegeztetőgépre lehet tenni. Az Országos Mentőszolgálatnál rendszeresített gyógyszerek szintén helyet kaptak a gépjárműben. Mivel mobil ellátóegységről van szó, a benne lévő transzport eszközök hordtáskában, hátizsákban lettek elhelyezve, így könnyen a beteg mellé rendelhetők.

Beküldés dátuma: 2023. 07. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés