Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

„Zöld” napokkal búcsúztatták a tanévet

A csornai Általános és Művészeti Iskolában kiemelt szerepet kap a gyerekek környezeti nevelése. A pedagógusok arra törekednek, hogy a fiatalok ne csak a tantárgyakba beépített elméleti információkon keresztül ismerjék meg a természeti és épített környezet értékeit, hanem a mindennapok során éljék át és érzékeljék mindezek jelentőségét.

A csornai Széchenyiben régóta bevált gyakorlat az iskolai szelektív hulladékgyűjtés, de ezenkívül rendszeresen tartanak ún. projektnapokat, amikor a gyakorlati oldaláról közelítik meg a problémakört.
– Az iskola épületében, a folyosókon, az osztálytermekben, kint az udvaron vagy az utcafronton látható, hogy a gyerekek egyre több mindent a kéz kezükkel hoznak létre, és díszítik, szépítik a meglévő dolgokat –mondta Kerese Pálné.
A Széchenyi pedagógusai arra nevelik a gyerekeket, hogy figyeljenek oda környezetükre. A tanulók hosszú heteket, hónapokat, éveket töltenek el az iskolai környezetben, ahol jobban érzik magukat, ha hangulatosabbá, szebbé és használhatóbbá teszik.

A csornai Széchenyiben a „zöld” napokon munkára fogják a gyerekeket, amelynek programjaiba a humoros, vidám feladatok is beleférnek. Ilyen volt a hasznosítható hulladékokból összeállított divatkreáció. A tanév utolsó napját elméleti és gyakorlati feladatokkal tették még élvezetesebbé, a nap zárásaként pedig a művelődési központban mutatták be a széchenyisek „zöld” műsorát.

Beküldés dátuma: 2016. 06. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek