Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A szociális központ öt éve működik jelenlegi formájában

– Amit nem ismerünk, attól félünk – hangzott a Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ fennállásának 5. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen. A sérültek és a pszichiátriai betegek gyakran megbélyegzett tagjai a társadalomnak, ezért a szakemberek szeretnék csökkenteni a velük kapcsolatos információhiányt.

1998-tól családsegítő intézet működött Kapuváron, a mostani intézmény annak jogutódja. Az ötéves jubileumát ünneplő Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ az előzőekhez képest egyetlen olyan feladattal bővült, mellyel korábban nem foglalkoztak: ez a fogyatékosok napközi otthona – mondta Garabné Gulyás Mária. Öt esztendő a működés szempontjából nem nagy idő, arra viszont elegendő, hogy értékeljük eddigi munkánkat – tette hozzá az igazgató.
A társulásban működő intézmény nyolc szakfeladata közül a különösen hátrányos helyzetű csoportokkal kapcsolatba hozható területeket mutatták be a konferenciára megjelent érdeklődőknek. Ilyen a fogyatékosok napközi otthona és közösségi pszichiátriai ellátás. Utóbbi nem kötelező feladata az önkormányzatoknak, Kapuvár mégis felvállalta az ezzel járó nehézségeket.
A Lumniczer Sándor utcában működő intézmény két telephellyel működik: ide tartozik a Zöldfasor utcai családsegítő és gyermekjóléti szolgálat a közösségi pszichiátriai ellátással együtt, valamint a Mátyás király utcai idősek klubja.
Az ellátást igénybe veszik Kapuváron, valamint a környező településeken. A fogyatékosok napközi otthona a kapuvári járás valamennyi településéről fogadja a rászorulókat, sőt az utóbbi időben Fertőd és Fertőszentmiklós is igénybe veszi a szakemberek segítségét.
– Megérte! – foglalta össze Hámori György egyetlen szóval a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ létrehozásával kapcsolatos tapasztalatait Ha segíthetünk a családokon, a rászorulókon, és kicsit boldogabbá tehetjük mindennapjaikat, már nem hiába dolgoztunk. Az intézmény dolgozói méltó körülmények között végezhetik munkájukat, mellyel a város vezetése elégedett.
Az elesett és rászoruló embereken, valamint sérült gyermeket nevelő családokon segítő intézmény továbbra is számíthat az önkormányzat támogatására.

Beküldés dátuma: 2015. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play