Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A szociális központ öt éve működik jelenlegi formájában

– Amit nem ismerünk, attól félünk – hangzott a Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ fennállásának 5. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen. A sérültek és a pszichiátriai betegek gyakran megbélyegzett tagjai a társadalomnak, ezért a szakemberek szeretnék csökkenteni a velük kapcsolatos információhiányt.

1998-tól családsegítő intézet működött Kapuváron, a mostani intézmény annak jogutódja. Az ötéves jubileumát ünneplő Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ az előzőekhez képest egyetlen olyan feladattal bővült, mellyel korábban nem foglalkoztak: ez a fogyatékosok napközi otthona – mondta Garabné Gulyás Mária. Öt esztendő a működés szempontjából nem nagy idő, arra viszont elegendő, hogy értékeljük eddigi munkánkat – tette hozzá az igazgató.
A társulásban működő intézmény nyolc szakfeladata közül a különösen hátrányos helyzetű csoportokkal kapcsolatba hozható területeket mutatták be a konferenciára megjelent érdeklődőknek. Ilyen a fogyatékosok napközi otthona és közösségi pszichiátriai ellátás. Utóbbi nem kötelező feladata az önkormányzatoknak, Kapuvár mégis felvállalta az ezzel járó nehézségeket.
A Lumniczer Sándor utcában működő intézmény két telephellyel működik: ide tartozik a Zöldfasor utcai családsegítő és gyermekjóléti szolgálat a közösségi pszichiátriai ellátással együtt, valamint a Mátyás király utcai idősek klubja.
Az ellátást igénybe veszik Kapuváron, valamint a környező településeken. A fogyatékosok napközi otthona a kapuvári járás valamennyi településéről fogadja a rászorulókat, sőt az utóbbi időben Fertőd és Fertőszentmiklós is igénybe veszi a szakemberek segítségét.
– Megérte! – foglalta össze Hámori György egyetlen szóval a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ létrehozásával kapcsolatos tapasztalatait Ha segíthetünk a családokon, a rászorulókon, és kicsit boldogabbá tehetjük mindennapjaikat, már nem hiába dolgoztunk. Az intézmény dolgozói méltó körülmények között végezhetik munkájukat, mellyel a város vezetése elégedett.
Az elesett és rászoruló embereken, valamint sérült gyermeket nevelő családokon segítő intézmény továbbra is számíthat az önkormányzat támogatására.

Beküldés dátuma: 2015. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play