Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Halad minden a maga útján, épül-szépül Beled

Major Jenő arra kéri a lakosságot, hogy óvják, védjék Beled legújabb létesítményeit, felújított épületeit, járdáit, valamint a zöldfelületeket. A város polgármestere a Rábaközi Médiacentrumnak adott nyilatkozatában kiemelte: közel sincs vége az idei felújításoknak.

Bár a 2024-es év közepe egy kicsit az önkormányzati választásokról szólt, a tervezett munkák, illetve azok előkészítése zavartalanul folytatódott. – Kihasználva az iskolai nyári szünetet, illetve az óvodában is a leállást, ezekben az intézményekben ennek megfelelően, a nyári időszakban végeztük el a tervezett felújításokat – mondta Major Jenő, majd így folytatta: Az óvoda épületében az eddig elvégzett felújításokon túl még egy folyosót kellett rendbetenni. Itt sor került az elektromos hálózatok cseréjére, álmennyezet kialakítására, illetve burkolatcserére.

Megtörtént a művelődési ház felső szintjének teljes körű rekonstrukciója. Korszerűsítették a villamoshálózatot, burkolatcserét hajtottak végre, ahol pedig maradt a még használható régi padozat, a mai elvárásoknak megfelelően felújították, a falfelületeket lejavították és átfestették. A művelődési ház emeleti részén plusz termet alakítottak ki, ahol a gyerekek művészeti, zenei oktatását valósíthatják meg.
Az épületrészből a legtöbb helyet a könyvtár foglalja el. A felújításon túl jelentős többletmunkát adott a könyvek, a polcok ki-, és visszaköltöztetése is.
Elhatározta az önkormányzat, hogy több sikertelen pályázatot követően maguk építik meg a vicai temető kerítésének utcafronti szakaszát. A munkálatokkal augusztus elejére végeztek. Major Jenő szerint ez sokat javít a temető rendezettségén.

A beledi városvezetők hat-hét éves álma vált valósággá a Rákóczi utca felújításával, mely magában foglalja az árok lefedését és a 42 parkolóhely térkővel való kialakítását, valamint a több mint 600 méter hosszú járdarész felújítását is. Az építőipari szakemberek a forró nyári hónapokban rendkívül nehéz körülmények között végezték a munkájukat, így a március végén megkezdett munkálatokat napjainkban fejezik be. Major Jenő elégedett a körvonalazódó végeredménnyel és reméli, hogy a lakosság többsége is így van vele.
A városvezető megjegyezte: Az összhatás akkor fog igazán kicsúcsosodni, amikor rendbe teszik az említett utca zöld felületeit is. A vállalkozó kiválasztása után október végén, november hónapban megkezdődhet a környezethez illő növények telepítése.

Június elején készült el a Vica és Beled közötti kerékpárút új burkolattal történő felújítása. Megszüntették a kerékpárút és az úttest közötti növényzetet, melynek helyét zúzalékkal pótolták.

Major Jenő a közeljövőben várható önkormányzati feladatokról, fejlesztésekről is beszélt. Úgy fogalmazott, hogy tervezési szakaszban van van a városháza belső felújítása, mert átalakításokra is szükség lesz, amit alaposan meg kell gondolni.
Régóta várat magára, de nem valószínű, hogy idén ősszel megkezdődhet a Beledi Egyesített Szociális Központ korszerűsítése, mert a pályázat kiírója még ellenőrzi a tervezetet, így a közbeszerzési eljárás sem indulhatott el. Még az idén teljes körű, külső-belső felújítás várható a két lakást magában foglaló Rákóczi u. 140. számú épületben. Hamarosan sor kerül a Győri utca járdafelújítására, illetve év végéig szeretnék rendbe tenni a Vadosfa felé vezető Árpád utca (köznyelven Sós köz) gyalogjáróját is.

Beküldés dátuma: 2024. 09. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek