Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Temperamentumát erdélyi származásával magyarázzák

Érthető, hogy a zenetanárnak az erdélyi város a szíve csücske, hiszen ott végezte líceumi és akadémiai tanulmányait. Miután megismerkedett a párjával, Magyarországra települt: először Szombathely lett az otthona, ahonnét Zalaegerszegre járt át tanítani, Beledre pedig azért költözött, mert álláslehetőséget kapott. A nagyvárosi nyüzsgés után kicsit nehéz volt megszokni a vidéki életet, de a szerteágazó munka leköti a fiatal tanárnőt. – Viszonylag hamar megismertek, látták, hogy mire vagyok képes, ezért úgy gondolom, hogy maximálisan kihasználtam az eddig itt töltött éveket – kommentálta beilleszkedésének történetét a riportalany. Közölte: néha annyira beleéli magát az adott zeneműbe, hogy fel, s alá járkálva utasításokat oszt, de tanulói ehhez annyira hozzászoktak, hogy szinte élvezik a sodró lendületet. Szerinte a beledi diákoknak sok lehetősége adódik a művészetek elsajátítására, melyre mindjárt példát is mondott. A heti egy alkalommal próbáló énekkarnak húsz állandó tagja van, akik örömmel eleget tesznek minden városi felkérésnek, ezenkívül ünnepekhez kapcsolódó önálló koncerteket szerveznek. A Napsugár Művészeti Iskola szervezésében indított társastánc tanfolyamon legalább 30 gyerek vesz részt. A 13 zongoratanítvánnyal foglalkozó Gergely Virág Emese elégedett a gyerekek hangszer iránti érdeklődésével, mert úgy véli, fogékonyak a zenei képzésre. Körülbelül 28 fiatal tanul valamilyen hangszeren: zongorán, fuvolán, furulyán és gitáron. A nagyobb gyerekekkel izgalmas kísérletbe kezdtek, mert a zongorára írt klasszikusok mellett  lelkesen gyakorolják a filmzenéket. Gergely Virág Emese kiaknázza a lehetőségeket, és tehetségesebb diákjaival versenyekre készülnek.
A beledi pedagógus az általános iskolai ének-zene oktatás céljának a következőket nevezte meg: a diákok legyenek tisztában a népzene alapjaival, és az abból fakadó kultúrával, a nemzeti sajátosságokkal, illetve annak zenetörténeti vonatkozásaival.
Gergely Virág Emese mindig az igényességre törekszik, ezért nem enged a színvonalból. Mint mondta, a román zeneszerzők műveit legalább olyan szeretettel tanítja, mint a magyar alkotók darabjait, mert a művészetben nem a nemzetiségről, hanem a minőségről van szó. A pedagógus reméli, hogy a gyerekek is érzik: a zene- és énektanulás által csak többek lesznek.
Módos Annának az előbbit nem kell különösebben magyarázni, mert óvodás kora óta zongorázik. Éveknek kellett eltelnie ahhoz, hogy úgy mint a nagyok, ő is két kézzel játszon a billentyűkön. Anna nem sajnálja rá az időt, ezért mindennap leül a zongora mellé és gyakorol: otthon, vagy heti egyszer az iskolai különórán. Az általános befejezése után hobbiszinten szeretne a zenével foglalkozni.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 29.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play