Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Tíz éve alakult a Csornai Fogyatékosok Napközi Otthona

A csornai szociális központnak egyetlen célja van: a rászorulók megsegítése. A Laky Döme utcai épületben jelenleg harminc ellátottal foglalkoznak, ami örömet és betelejesülést nyújt a gondozottaknak.

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte a Csornai Fogyatékosok Napközi Otthona. Boda Imréné hozta létre a megyeszerte elismert intézményt, mely értelmet, tartalmat ad a sérült emberek mindennapjainak. A Csorna Térségi Önkormányzatok Társulása által fenntartott intézmény 2006 szeptemberében nyitotta meg kapuját a kiscsornai óvoda épületében. A környező településekről érkező mozgásában korlátozott, érzékszervi vagy értelmi fogyatékkal élő autista fiatalok egyéni fejlesztését, gondozását segítő nappali intézmény létét az egyre növekvő létszám igazolja. A szociális központ 2011 második felében a Laky Döme utcába költözött. Az épület átalakításával a gondozottak nagyobb helyiségeket vehettek birtokba, így lehetőség nyílt a csoportbővítésre is.
– Akiket szeretünk, elfogadjuk olyannak, amilyenek. Úgy gondolom, aki másokon segít, annak a szíve telis-tele van szeretettel, és arra törekszünk, hogy jobbá tegyük az életét – mondta Baranyainé Tóth Ágnes mb. vezető , majd megköszönte az intézmény támogatóinak áldozatos munkáját.
– Egy társadalom szociális érzékenységét leginkább az mutatja, hogy miként gondoskodik az idősekről, a gyermekekről, a rászorulókról, a fogyatékkal élőkről – fogalmazott dr. Bónáné dr. Németh Katalin. A polgármester elmondta, hogy a napközi otthon épületét pályázati pénzből szeretnék még korszerűbbé, otthonosabbá varázsolni. A projekt tartalmazza az energetikai korszerűsítést, a belső felújítást, az udvar komfortosabbá tételét. Az intézmény fenntartását a tervek szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fogja átvenni, de amennyiben a szándék mégis meghiúsul, a csornai önkormányzat vállalja az ezzel járó feladatokat – biztosította Csorna polgármestere a jelenlévőket arról, hogy nem szakad meg a jogfolytonosság, tehát mindenképpen gondoskodnak az ellátottakról.

Beküldés dátuma: 2016. 10. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés